пʼятницю, 1 листопада 2013 р.

Власний світ кожної родини

Ми любимо відгороджуватися, показуючи свою незалежність, та створюючи свій власний світ.
Більшості з нас, рано чи пізно, приходять до думки, що настав час намітити межі свого володарювання. І звичайно, ця «межа» повинна відрізнятися від інших загороджень. Адже індивідуальність, це те чого ми потребуємо. У наш час, це не є суттєвою проблемою, достатньо прийти на підприємство, переглянути запропоновані варіанти та замовити, згідно з розмірами території, той який більше до вподоби. Для нас це стало буденним, і ми не задумуємося над тим, як виробляються паркани,хто їх виготовляє,та наскільки це тяжко.
Наш колектив   ШКП «Forbеs V.O.» відвідав підприємство по виготовленню тротуарної плитки та бетонних заборів ,та поспілкувалися з одним із засновників, Морозом Романом Михайловичем.

Коли було створено підприємство?
- Наше приватне підприємство,створене не так давно. Ми почали з 2006 року,але на достатній рівень ринкових відносин вийшли лише у 2008 році.
Кому та коли прийшла ідея створення підприємства?
- Насправді,немає точної відповіді на запитання «кому прийшла ідея?»,  адже це ініціатива моя та Отінова Сергія Андрійовича. Ми розпочали цю справу разом у 2006 році.
Скільки становив ваш стартовий капітал?
- Стартовий капітал становив майже 100 000грн. Ще 80 000грн було витрачено на купівлю земельної ділянки під виробництво.
За якою технологією виробляються плити?
- Виробництво бетонних панелей, справа куди більш технологічна, ніж це може здатися на перший погляд.
Весь робочий процес можна розділити на наступні операції:
1. На включений вібраційний стіл встановлюється чиста змащена форма, в неї завантажується готова бетонна суміш в необхідному обсязі, а надлишки бетону зрізаються.
2. Вкладається арматура ( армуючі елементи розташовуються безпосередньо на вібруючу суміш і під дією гравітації зміщуються до передбачуваного центру).
3. Після завершення процесу віброущільнення ( бульбашки повітря перестають утворюватися на поверхні) двоє робітників спритним рухом викладають готовий виріб на піддон, де панель схоплюється і набирає міцність.
4. Форма-матриця промивається, змащується і встановлюється на вібростіл для наступного циклу.
Майже через 2 доби, плита повністю готова,й може виставлятись на продаж.
В яких районах відбувається закупівля сировини? На які райони розповсюджується ваш ринок збуту готової продукції?
- Ми закуповуємо криворіжську сировину. Ринок збуту розповсюджується лише на Великоолександрівський район.
Скільки коштує замовлення однієї бетонної плити?
- Це обійдеться близько 60-ти грн. й більше.
Які ваші плани на майбутнє?
- Не будемо загадувати наперед, але нашою метою є розширення бізнесу,збільшення виробництва та переобладнання.
Що б ви порадили підприємцю-початківцю?
- У мене є лише 5 порад:
1) Не бійся помилятись.
2) Не бійся нового.
3) Не бійся проблем.
4) Виділяй головне від другорядного.
5) Сподівайся на найкраще, але будь готовим до найгіршого.

                                                  Член ШКП "Forbes VO" Шолох Валерія



1 коментар:

  1. ми хочемо подякувати виняткову послугу, яку ми отримали протягом усього процесу рефінансування. професіоналізм та знання кредитної компанії пана Педро вражали та цінували. пан Педро є надійним кредитним спеціалістом. У минулому ми мали досвід роботи з кількома іншими банками і вважали цей процес неприємним та виснажливим. г-н Педро зробив усе більше, щоб гарантувати, що всі наші потреби були задоволені та що все було вирішено ретельно та ефективно. ми рекомендуємо і будемо продовжувати рекомендувати його в майбутньому.” Контактна електронна адреса містера Педро: pedroloanss@gmail.com

    ВідповістиВидалити